CeHoS kontrakt - Center for Hormonforstyrrende Stoffer

Gå til indhold

Hoved menu:

Om CeHoS
CeHoS kontrakt

Center for Hormonforstyrrende Stoffer er en aktivitet under Kemikalieindsat 2014-2017, som administreres af Miljøstyrelsen under Miljø- og Fødevareministeriet. Miljøstyrelsens repræsentant er formand for centrets styregruppe, som godkender centrets arbejdsprogram, og centret afrapporterer løbende sine aktiviteter til Miljøstyrelsen.

Centret udfører uafhængig videnopbygning under rådgivning fra et internationalt forskningspanel i form af projekter, der kan medvirke til at lukke videnhuller relateret til problemstillingen om hormonforstyrrende stoffer. Centrets videnopbygning bidrager dermed til myndighedernes arbejde med at forebygge og regulere. Herudover giver centret i begrænset omfang faglig Ad Hoc rådgivning til Miljøstyrelsen.
 
Center for Hormonforstyrrende Stoffer blev oprettet i december 2008 med finansiering fra Miljøministeriet. Centrets finansiering er blevet forlænget to gange, først med Kemikaliehandlingsplan 2010-2013 og senest med Kemikalieindsatsen 2014-2017. Finansiering af centret er herved sikret frem til udgangen af 2017.

 
 
 
 
 
Se hvordan CeHoS gør Miljøstyrelsen klogere på solfiltret BP-3
 
Se eksempler på projekter, hvor vi har rådgivet Miljøstyrelsen


 
Læs CeHoS' rapport om hormonforstyrrende effekter af 23 solfiltre
 
Tilbage til indhold | Retur til hoved menu